AIL Ski nyheter — 21 Februar 2020
Hovedlandsrennet på ski for 15- og 16-åringer arrangeres i Nybygda 21.-23. februar. I dag stod klassiske distanserenn på programmet, og Andebus tre deltakere gjorde det meget bra!

Jentene gikk 5 km. Først ut var jenter 15 år. Jenny gikk et av sesongens beste løp og ble nr. 163. I fjor deltok ikke Jenny i Hovedlandsrennet, så dette var hennes første konkurranse mot deltakere fra hele landet.

I jenter 16 år ble Mina Sofie nummer 8. Det er en knallsterk plassering. Hun var bare 12 sekunder unna bronsen og 13 sekunder bak sølvet, så i 16-årsklassen var det jevnt bak gullvinner Eva Ingebrigtsen fra Bratsberg, som var hele 44 sekunder foran nummer to. Mina Sofie ble for øvrig nummer 8 også under fjorårets 5-km i Hovedlandsrennet. Den gangen var det skøyting. Det er en god egenskap å mestre begge stilarter.

Siste klasse ut i dag var gutter 16 år. Det ble et spennende løp å følge. Denne klassen gikk 7,5 km. Oskar lå på tredjeplass etter 2 km, tre sekunder foran Kristian Kollerud, som lå på fjerde. Kollerud startet etter Oskar og kunne gå mot hans tider. Etter 5 km hadde Kollerud fått overtaket med ett fattig sekund, en ledelse han økte til 2 sekunder i mål. Dermed ble det fjerdeplass på Oskar og bronse på Kollerud fra Konnerud. Vi vet at Oskar setter seg høye mål og kan tenke oss at han synes fjerdeplassen var litt sur. Likevel håper vi at han klarer å glede seg over den imponerende prestasjonen det er å bli nummer 4 i konkurranse med alle landets 16-åringer. Det var Daniel Aakervik fra Fet som vant 16-årsklassen foran Lars Michael Bjærtnes fra Njård.

Andebu IL gratulerer med gode prestasjoner og ønsker Andebu-løperne lykke til i morgendagens sprint i skøyting.

Share

About Author

Styret Ski

(0) Readers Comments

Comments are closed.

Twitter
andebuil on Twitter
34 people follow andebuil
Twitter Pic AlisonAx Twitter Pic TeieIF_ Twitter Pic hild_ra Twitter Pic AMiezans Twitter Pic solsen77 Twitter Pic NFFVestf Twitter Pic AnitaSol Twitter Pic lissimoo