AIL — 18 August 2019
Mennesker og kyr hadde en hyggelig dag på H.-Glass-sletta og Møylandsletta da Veka hime startet med Andebu idrettslags dag søndag 18. august. Ordføreren stod for åpningen. Familie utfordret familie i fotballcup. De tre forfatterne av idrettslagets jubileumsbok var alle til stede. I bootcamp-en ble det kjempet så gjørma skvatt. Orientering i skogen og rulleski på asfalten kunne prøves. Likevel var det nok ku-bingoen som ble dagens høydepunkt.

Ordfører Bjørn Ole Gleditsch hadde gleden av å åpne Veka hime søndag. I åpningstalen sa han at han er imponert over all aktiviteten som er i bygda og hvor kreative Andebu-sokningene er. Ku-bingo har vi ikke i byen, slo ordføreren fast.

Bjørn Ole Gleditsch åpnet veka hime. Bak står leder i idrettslaget, Gunnbjørn Tangen.

Bjørn Ole Gleditsch åpnet veka hime. Bak står leder i idrettslaget, Gunnbjørn Tangen.

Første post på programmet var fotballturnering for familielag. 13 lag deltok og alle fikk premie. Finalen ble vunnet av familien Rindedal. Familien Hunsrød Brynjulfsen fikk premie for beste kostyme.

Minibaner klare for turnering

Minibaner klare for turnering

Da fotballturneringen var godt i gang, begynte plutselig publikum å bevege seg fra kunstgresset over til naturgresset, der 3 kyr fra Elta ble sluppet ut for å kåre vinneren i ku-bingoen. Skigruppa stod i bresjen for denne morsomme loddtrekningsvarianten, som aldri har blitt prøvd før i Andebu. 600 ruter var merket opp med sagflis på gressbanen. Hver rute representerte et loddnummer. Etter kuslipp var det bare å vente på at første kuruke skulle falle. Den var verdt 10 000 kroner, og det kan forklare at omtrent 300 mennesker stod i åndeløs spenning og stirret på kyrne i håp om at «skiten» skulle falle i deres rute. Et fascinerende syn! 45 minutter tok det før vinneren ble kåret med en ruke, og etter en times tid var 5 premier fordelt. Lillian Skinnes ble den heldige vinneren av førstepremien. Andrepremien på 2 500 kroner ble vunnet av Katrin Finnsdottir. Arvid Askjem, Aud Vegger og Lovise og Tobias Vangsnes vant hver sin jubileumsbok og hvert sitt jubileumskrus. Idrettslaget retter en hjertelig takk til Torbjørn Aske, som lånte bort tre av sine kyr denne dagen. Det var flotte, rolige kyr som var valgt ut. En skulle tro de hadde vært med på bingo før. De forflyttet seg over hele banen, holdt spenningen oppe og brukte akkurat passe med tid før de utførte «trekningen».

En lykkelig vinner fikk sjekken av Stian Knippen Kvernsmyr.

En lykkelig vinner fikk sjekken av Stian Knippen Kvernsmyr

Mø.

Gjennom hele arrangementet kunne publikum prøve seg på en o-løype i skogen. Alle som fullførte fikk jubileumskrus i premie. Det var også mulig å prøve rulleski på asfalten ved H.Glass-sletta, og det var mange som fikk sin første erfaring med ski med hjul.

Kiosken ble betjent av fotballjenter fra Andebu og var åpen hele dagen. Jentene gjorde en strålende innsats. De var blide og effektive og lot seg ikke skremme av at kioskvarene også fristet veps i hopetall.

God bemanning i kiosken

God bemanning i kiosken

Dagen ble avsluttet med premieutdeling. Nå er det bare å glede seg til resten av Veka hime. Det er arrangementer hver ettermiddag/kveld gjennom uken, før Hælja hime avvikles med tradisjonelt program fredag til søndag. Andebu idrettslags jubileumsbok kan kjøpes på stand i sentrum lørdag.

 

Share

About Author

Styret Ski

(0) Readers Comments

Comments are closed.

Twitter
andebuil on Twitter
34 people follow andebuil
Twitter Pic AlisonAx Twitter Pic TeieIF_ Twitter Pic hild_ra Twitter Pic AMiezans Twitter Pic solsen77 Twitter Pic NFFVestf Twitter Pic AnitaSol Twitter Pic lissimoo