AIL — 15 Juni 2019
Tyrvinglekene arrangeres på Nadderud stadion i Bærum denne helgen. Stevnet samler friidrettsutøvere fra hele Norge i alder fra 11 år til senior. Brødrene Opstad Vike fra Andebu deltok i den lengste løpsøvelsen, og de leverte imponerende resultater.

Oskar Opstad Vike vant 2000-meteren i går ettermiddag. Han slettet samtidig en gammel kretsrekord, satt av den tidligere
storløperen Marius Bakken, som i 1993 løp på 5,57,41. (Bakkens 18 år gamle norske rekord på 3000 meter ble for øvrig slått av Henrik Ingebrigtsen under Bislett Games torsdag, så Oskar er i godt selskap.) Oskar vant 15-årsklassen 5,56,35, med god margin til Benjamin Olsen fra Sarpsborg, som tok sølvet 4,5 sekunder bak Oskar.

«Dette ble et bra løp. Etter litt rolige 750 meter i  andreposisjon dro jeg selv resten av løpet. Sparte noen krefter til sisterunden fordi
jeg vet Benjamin er god til å henge og er rask på slutten. Det var seieren jeg konsentrerte meg om, og så var det gøy at det allikevel
holdt til kretsrekord», sier Oskar.

I sommer blir det mer rulleski for Oskar, før han sikter seg inn på noen løp til høsten. «Blinkfestivalen (rulleski) er veldig gøy å være med på. Jeg skal være med på både fellesstartene i Sandnes og Lysebotn Opp.»

Oskar er bare med på noen få løpestevner om sommeren. «Jeg kommer til å være med på UM (Ungdomsmesterskapet) på bane i september og UM i terrengløp i oktober. Kanskje jeg løper mer neste år. Vi får se», sier Oskar.

Etter helgens seier har Oskar vunnet Tyrvinglekene alle de 4 årene han har deltatt.

Lillebroren Lars imponerte også i Tyrvinglekene i går. Han tok en sølvmedalje på 1500 meter i gutter 13 år. Lars avsluttet løpet sterkt og tok igjen løpere foran seg på oppløpet. «Jeg har blitt mye raskere til å løpe i år, og det er veldig moro», sier Lars. Tiden hans ble 4,40,89. Han var 2,5 sekunder fra seier.

Lars skal også ta turen til Sandnes og Blinkfestivalen. Andebugutten gleder seg stort.

Andebu IL gratulerer Lars og Oskar med strålende resultater på raske ben.

Share

About Author

Styret Ski

(0) Readers Comments

Comments are closed.

Twitter
andebuil on Twitter
34 people follow andebuil
Twitter Pic AlisonAx Twitter Pic TeieIF_ Twitter Pic hild_ra Twitter Pic AMiezans Twitter Pic solsen77 Twitter Pic NFFVestf Twitter Pic AnitaSol Twitter Pic lissimoo