AIL Ski nyheter — 15 Mars 2019
Tirsdag 12. mars arrangerte skigruppa klubbmesterskap. Etterpå benyttet vi muligheten til å gjøre litt stas på Oskar, som tok sølv i Hovedlandsrennet.

Klubbmesterskapet ble arrangert som et sprintrenn i klassisk stil. Det spesielle med sprinten, var at alle deltakere fra 11 år og eldre gikk i blandede heat, uavhengig av alder og kjønn. I år var vi nok utøvere til å ha 3 heat med 6 løpere i hvert. I første runde var heatene trukket. I de neste rundene rykket løperne opp et heat eller ned et heat, avhengig av plasseringen i forrige runde. Det kan høres forvirrende ut, men det er faktisk et system i kaoset. Med denne konkurranseformen, kan en komme i heat med søsken, foreldre, egne barn og trenere, og det er mye prestisje i duellene. Vi tror både gamle og unge løpere hadde det veldig gøy. Sluttstillingen etter tredje runde med heat, blir resultatlisten i klubbmesterskapet, der klassevinner er den som er høyest oppe på listen blant sine jevnaldrende. De yngste løperne gikk to heat hver, der heatene var trukket på forhånd.

Fin aldersspredning i heat 2 i andre runde

Fin aldersspredning i heat 2 i andre runde

Klart til start for et av heatene for de yngste løperne

Klart til start for et av heatene for de yngste løperne

Kåre måtte kjøre løyper flere ganger før start i snøværet. Her står han sammen med Stian, som ordnet startfeltene

Kåre måtte kjøre løyper flere ganger før start i snøværet. Her står han sammen med Stian, som ordnet startfeltene

For flere av de voksne er dette en av svært få konkurranser i året, og det kan være en brutal realitetsorientering om egen form. Konklusjonen til de som har passert junioralder, er at ungdommene i Andebu er utrolig raske og har en startfart, et rykk og en toppfart som de voksne ikke er i nærheten av å matche. Det er imponerende å se våre 15-åringer på nært (stadig fjernere) hold. I Andebu IL er vi da også så heldige å ha noen av landets aller beste 15-åringer. Det viste både Mina Sofie og Oskar under Hovedlandsrennet.

B-finale

B-finale

Kveldens raskeste løpere klare for A-finale

Kveldens raskeste løpere klare for A-finale

 

Mange måtte henge litt på stavene etter målgang

Mange måtte henge litt på stavene etter målgang

Etter klubbmesterskapet ble det samling i klubbhuset med kveldsmat. Oskars sølvmedalje i klassisk sprint i Hovedlandsrennet syntes vi fortjente en markering, så kvelden ble avsluttet med bløtkake. Det var stor stas for alle, og spesielt de yngste, å få være med på å feire de gode ungdommene våre.IMG_2495 (2)Kveldsmat

Kveldsmat yngste Kveldsmat 2 Karene Glad kjøkkengjengBeundrende blikk

Resultatliste klubbmesterskapet 2019

Share

About Author

Styret Ski

(0) Readers Comments

Comments are closed.

Twitter
andebuil on Twitter
35 people follow andebuil
Twitter Pic AlisonAx Twitter Pic TeieIF_ Twitter Pic hild_ra Twitter Pic AMiezans Twitter Pic solsen77 Twitter Pic NFFVestf Twitter Pic AnitaSol Twitter Pic lissimoo