AIL Ski nyheter — 17 Mars 2019
Skisesongen i Telemark og Vestfold skikrets ble avsluttet med «Mini-tour» denne helgen. Nok en gang ble det mange gode Andebu-resultater å glede seg over.

Lørdag var IL Ivrig arrangør på Bibo. Alle deltakere gikk to renn i fristil, først prolog og deretter kortdistanse, med to timers mellomrom. For løperne mellom 8 og 12 år ble det delt ut premier etter lørdagens to renn. For løperne på 13 år og eldre var det ingen premiering lørdag, og resultatene lørdag dannet grunnlaget for jaktstart søndag.

Lørdag gikk både Lars, Isak, Kristian, Mathea, Serina Louise, Ingrid, Anne og Simen gode renn. De aller yngste syntes det var stas å få gå to renn, ikke minst på grunn av pausen mellom rennene, da de lekte på ski. Ekstra artig var det at de fikk være sammen med de eldste på stadion. Vi har gode forbilder i Andebu, og de leverte gode resultater.

Fornøyde Andebu-jenter på Bibo

Fornøyde Andebu-jenter på Bibo

Lars vant prologen og ble nummer to i kortdistansen. Dermed kunne han starte først i jaktstarten søndag. Emma i jenter 13 år ble nummer 7 i både prologen og kortdistansen og fikk dermed startnummer 7 i jaktstarten. Jenny i jenter 14 år ble nummer 10 og 11 og fikk startnummer 11 i jaktstarten. Mina Sofie i jenter 15 år vant både prolog og kortdistanse. Det gjorde også Oskar i gutter 15 år, mens Sivert, også i gutter 15 år, nok var litt skuffet etter 13.-plass i begge distanser, som kvalifiserte til startnummer 12 i jaktstarten.

Mina Sofie hadde en god heiagjeng

Mina Sofie hadde en god heiagjeng

Søndag var det Botne skiklubb som arrangerte renn. Det var jaktstart med utgangspunkt i lørdagens resultater for 13 år og eldre. 8-12 år gikk vanlig distanserenn. Søndagens renn gikk i klassisk stil. Det ble en hard prøvelse for løperne, med kraftig regn og kraftig vind. Oppløpet i Botne er seigt fra før, og med motvind føltes det nok ekstra tungt i dag. Andebu-løperne er tøffe og taklet forholdene godt.

Etter målgang i det ufyselige været var Hanne raskt frempå med klær til Lars

Etter målgang i det ufyselige været søndag, var Hanne raskt frempå med klær til Lars

Sivert fikk en etterlengtet opptur søndag. Han gikk seg opp fra 12. til 10. plass etter et sterkt renn, hvor han hadde 7. beste tid. Oskar var helt suveren i samme klasse og kom i mål over ett og et halvt minutt før nummer to. Lars gikk et godt renn. Likevel ble han passert av to løpere i den harde 13-årsklassen. Lars ble nummer 3 i jaktstarten. Emma nådde sitt mål om å ta igjen en løper i jaktstarten og ble nummer 6. Jenny ble nummer 11 i jaktstarten. Mina Sofie holdt akkurat unna for nærmeste konkurrent og vant jaktstarten med ett sekunds margin.

I de yngste klassene deltok Lars, Isak, Kristian, Mathea, Ragnhild, Ingrid, Anne og Simen. De tre sistnevnte går i 12-årsklassen, hvor løperne rangeres. Det er verdt å nevne at Simen imponerte med å vinne gutteklassen. Anne ble nummer to i jenteklassen, hvor Ingrid ble nummer 5.

Simen seiret i sesongens siste kretsrenn

Simen seiret i sesongens siste kretsrenn

Vi kan trygt si at Andebu-løperne avsluttet konkurransesesongen med stil. Treningene fortsetter frem mot påske. Det er ingen grunn til å legge vekk skiene, så lenge vi har snø.

Share

About Author

Styret Ski

(0) Readers Comments

Comments are closed.

Twitter
andebuil on Twitter
35 people follow andebuil
Twitter Pic AlisonAx Twitter Pic TeieIF_ Twitter Pic hild_ra Twitter Pic AMiezans Twitter Pic solsen77 Twitter Pic NFFVestf Twitter Pic AnitaSol Twitter Pic lissimoo