AIL Ski nyheter — 25 Februar 2018
Annika og Emilie brukte siste del av vinterferien til å delta i Hovedlandsrennet på Lygna. Hovedlandsrennet er som et uoffisielt norgesmesterskap for 15- og 16-åringene, og våre to 15-åringer deltok dermed for første gang.

Fredag stod klassiske distanser med individuell start på programmet. Jenter 15 år gikk 5 km. Blant godt over 200 deltakere, ble Annika nr. 148 og Emilie nr. 196.

Emilie i fint driv under 5 km klassisk

Emilie i fint driv under 5 km klassisk

Lørdag var det skøytesprint. Som i verdenscup, gikk bare 30 videre fra prologen, og da er det hardt å komme seg til kvartfinale. I Hovedlandsrennet er det imidlertid et alternativ for de som ryker ut i prologen: Skicross i en fartsfylt løype med ulike hindre, som orgeltramp, kuler og berg- og dalbane innlagt. Blant de 165 som deltok i skicrossen, ble Annika nr. 83. Det vitner om gode skiferdigheter.

Vi må også trekke frem Maja, som går for Stokke IL, men jo er Andebujente. Hun var uheldig og var syk under Hovedlandsrennet i fjor, så hun fikk sin debut i år i 16-årsklassen. Maja hevdet seg veldig godt, og ble nr. 16 på 5 km klassisk og nr. 8 på sprinten, hvor henholdsvis 152 og 159 jenter deltok i klassen. Det er meget imponerende!

I dag, søndag, var det stafetter, med rene jente- og guttelag fra hver krets. Annika og Emilie gikk ikke stafett, men var «ringside» da Telemark og Vestfold skikrets hadde en stor dag og tok sølv i jentestafetten og bronse i guttestafetten. Maja gikk på andrelaget til Telemark og Vestfold skikrets, som ble nr. 13.

Vær og skiforhold var strålende under Hovedlandsrennet, og Annika og Emilie er godt fornøyde med helgen og samarbeidet med de andre idrettslagene i Sandefjord kommune, IL Runar og Stokke IL.

Share

About Author

Styret Ski

(0) Readers Comments

Comments are closed.

Twitter
andebuil on Twitter
31 people follow andebuil
Twitter Pic NFFVestf Twitter Pic AnitaSol Twitter Pic lissimoo Twitter Pic KjFiring Twitter Pic HildeAC Twitter Pic jilfotba Twitter Pic HagbergK Twitter Pic jorgecoc