AIL Ski nyheter — 11 Februar 2018
Søndag var det KM-stafetter i Storås, med Stokke IL som arrangør. Andebu IL stilte med seks gode lag. De unge imponerte i hver sin stafett, og alle så frem mot dagens siste start og høydepunkt: Herrer senior, hvor Andebu stilte med to lag.

I alle klasser var det tre deltakere på hvert lag. Første- og andreetappe gikk i klassisk stil, mens tredjeetappe gikk i skøyting. For de yngste klassene var stafetten vanlig kretsrenn. Fra klasse 13-16 år var det kretsmesterskap.

Først ut var de yngste. Ragnhild, Leah og Mathea gikk 3×1 km. I et startfelt med mange lag, gikk våre jenter gode etapper og var svært fornøyde etter målgang.

Jenter 8-10 år

Jenter 8-10 år

I jenter 11-12 år, stilte seks lag til start. Etter 250 meter tok Ingrid teten, og hun fikk en stor luke til lag nummer to, Larvik, inn mot veksling. Larvik hadde sin sterkeste løper på andre etappe. Hun passerte Kristina, men Kristina jobbet hardt og vekslet ikke langt bak. På tredje etappe gikk Anne forbi Larviks løper, og dermed kunne Andebu-jentene stå på toppen av seierspallen under premieutdelingen. Det var stas.

Jenter 11-12 år

Jenter 11-12 år

Gutter 13-16 år var første klasse ut i kretsmesterskapet. Oskar gikk en veldig god førsteetappe og var i tet da han vekslet med bror Lars, som meget sporty stilte i 13-16 årsklassen, til tross for at han bare er 12 år. Lars gikk en fantastisk etappe og vekslet som nummer fire. Sivert var også i kjempeslag og gikk laget opp til tredjeplass. Etter løpet viste det seg at en egen regel i Vestfold og Telemark skikrets sier at et lag med en 12-åring ikke kan telles med i kretsmesterskapet. Pall-besøk ble det dermed ikke, men både prestasjonen og guttas humør stod seg. Neste år kan Andebu stille med samme lag. Da er Lars gammel nok. I tillegg er de eldste konkurrentene fra i dag for gamle…

Gutter 13-16 år

Gutter 13-16 år

I jenter 13-16 år gikk Mina Sofie en meget god førsteetappe. Jenny, som ikke har fylt 13 år enda, møtte tøff motstand av jenter på 15-16 år. Jenny jobbet hardt helt inn til veksling med Amalie. Amalie skøytet godt på siste etappe.

Jenter 13-16 år

Jenter 13-16 år

Så krydde barn og unge ut i løypene for å se blant annet noen av fedrene gå stafett for herrer senior. Andebus super-langløper «Nilsi» sa ja til å ta en etappe, og det inspirerte de andre Andebu-karene i den grad at de stilte to lag. Det må være lenge siden sist… Det blir feil å si at karene børstet støvet av gamle ski, for de bruker skiene flittig gjennom vinteren. Konkurransedressene, derimot, får ikke luftet seg like ofte. Det var veldig tøft av herrene å stille opp, og de gjorde slett ikke skam på Andebu.

Andebus førstelag bestod av Erling, Einar og Martin, mens Nilsi, Ståle og Stian gikk på andrelaget. På førsteetappe gikk Erling og Nilsi. De valgte å stake på blanke ski. Erling gikk raskest av dem i starten og angret nok litt på det, men kjempet hederlig etappen ut. Til veksling kom Nilsi først av Andebu-løperne, bare ett sekund bak leder, og sendte Ståle ut på andre etappe. Erling vekslet med Einar. Ståle og Einar gikk med festesmurning under skiene og viste at klassisk-teknikken sitter. Ståle gikk Andebu opp i tet etter mindre enn to kilometer. Han fikk smake sitt harde åpningstempo, men lå på en god andreplass da han vekslet med Stian. Einar gikk jevnt og godt, og tok inn ni sekunder på Ståle, så trener Martin hadde et drøyt minutt opp til Stian på andrelaget ved veksling. Martin greide ikke å hente inn Stian, men han gikk førstelaget opp til tredjeplass. Dermed ble det to Andebu-lag på pallen, og stemningen, som hadde vært god gjennom hele dagen, nådde nye høyder.

Herrer senior

Herrer senior

 

Share

About Author

Styret Ski

(0) Readers Comments

Comments are closed.

Twitter
andebuil on Twitter
35 people follow andebuil
Twitter Pic AlisonAx Twitter Pic TeieIF_ Twitter Pic hild_ra Twitter Pic AMiezans Twitter Pic solsen77 Twitter Pic NFFVestf Twitter Pic AnitaSol Twitter Pic lissimoo