AIL Orientering nyheter — 30 September 2017
O-gruppa i Andebu IL arrangerte torsdag 28. september Skautrimmen for 40. gang. Hele 60 deltakere stilte til start i jubileumsløpet. Best av herreløperne var Arthur Klavenes, IL Runar, med tiden 24.54. Raskeste dameløper var Ingrid Bergene Aabrekk, IL Runar, som løp på 27.26. Hogne Kjærås har vært ansvarlig for alle(!) Skautrim-løpene, og han fikk velfortjent takk etter løpet.

Skautrimmen ble arrangert første gang i 1978. De første 20 årene gikk Skautrimmen i en skogsløype på ca. 9 km med start og mål på Håsken. Deretter ble løpet flyttet til Kjærås, hvor løpet går i en ca. 7 km lang stjerneformet og publikumsvennlig trasé. Start og mål er i tunet hos Hogne Kjærås.

Hogne fikk velfortjent jubileumsgave.

Hogne fikk terrengsko med pigger, så han kan fortsette med å holde seg i god form.

Skautrimmen er o-gruppas arrangement, og Hogne har vært ansvarlig for Skautrimmen alle de 40 gangene løpet har vært arrangert. Det er imponerende! Etter premieutdelingen, overrakte leder i hovedlaget, Gunnbjørn Tangen, en velfortjent gave til Hogne som takk for innsatsen.

 

Skautrimmen passer for alle, og det er stor variasjon i både alder og tempo blant deltakerne. Det er egen klasse for de som vil delta uten tidtaking. For dem er det valgfritt starttidspunkt, og ved å starte tidlig, kan en rekke i mål før konkurranseklassen. Det føres statistikk over deltakelse, og løpere som «jubilerer» blir premiert. I år deltok Martin Aske for 5. gang og Kjersti Helene Kjærås og Maja Kjærås Moland for 10. gang. Maja er 15 år ung, så hun startet karrieren i Skautrimmen tidlig. Elling Aakre deltok for 35. gang.

Premieutdeling

Premieutdeling til Andebus 10- og 11-åringer.

 

Skigruppa hadde, som seg hør og bør, lagt torsdagstreningen til Skautrimmen. IL Runars skigruppe var også godt representert i det meget solide startfeltet. Runar hadde raskeste løper i både dame- og herreklassen. For Andebus del, fikk vi nok en bekreftelse på at rekrutteringen er god blant jentene. Ti Andebu-jenter i alderen 8-15 år fullførte Skautrimmen. Tidenes beste resultat i Skautrimmen på Kjærås er det også en Andebu-løper som har. Stig Molands løyperekord fra 2004 på 23.51 står fremdeles, så det er bare å legge seg i hardtrening frem mot neste høst.Resultater Skautrimmen 2017

 

Share

About Author

Styret Ski

(0) Readers Comments

Comments are closed.

Twitter
andebuil on Twitter
34 people follow andebuil
Twitter Pic AlisonAx Twitter Pic TeieIF_ Twitter Pic hild_ra Twitter Pic AMiezans Twitter Pic solsen77 Twitter Pic NFFVestf Twitter Pic AnitaSol Twitter Pic lissimoo