En trener og en lagleder har som oftest hendene fulle i forbindelse med en kamp, og for å sikre en fin ramme rundt aktiviteten er kampvert et tiltak som har vist seg å være vellykket. Noen foreldre er kanskje usikre på oppgaven, men det forventes ikke at en kampvert skal være verken dommer eller vekter. Det viktigste er at alle som besøker vår arena skal føle seg varmt velkommen.

Foreldrefri sone
En av oppgavene til kampverten er å sørge for en «foreldrefri sone». Det har nok vært praktisert litt ulikt i Andebu, men vi vil nå forsøke å gjennomføre dette for alle lag. Trenerne har en jobb å gjøre og da er det greit at de får litt rom og arbeidsro til å fokusere på det. Publikum kan gjerne være på den andre siden av banen – ikke minst på 9-er og 11-er kampene der vi jo har en flott tribune tilgjengelig.

Kaffe til gjestene?

Noen kampverter har også servert kaffe til trenere og lagleder. Det er ikke noe vi forventer av alle, men gjør det gjerne om dere har tid. Kaffetrakter, termos og kopper er på styrerommet. En slik gest bør være forbehold trener og lagledere. Foreldre får bidra til klubbkassa og gå i kiosken :)

Hva om noe skjer?

Skulle det oppstå ubehagelige episoder med foreldre eller trenere får man gjøre som best man kan. Er det vanskelig å løse oppgaven der og da vil vi gjerne at kampvert gir en tilbakemelding til klubbens Fair Play-koordinator på epost nestleder.fotball@andebuil.no eller 97547127. Gjelder det eget lag, kan vi følge opp selv i etterkant. Gjelder det motstander kan vi ta det opp med klubben evt kretsen.
Heldigvis er det svært sjeldent vi opplever sånt i Andebu, og som regel er det tilstrekkelig med en synlig kampvert med gul Fair Play-vest.

Kampvertens rolle og oppgaver

Kampvertens oppgave er å bidra til at kampene gjennomføres med trygghet, raushet og respekt i sentrum. Kampverten har på gul kampvert-vest og har med seg foreldrevettkort. (Du finner begge deler i bua i hallen.)

 

Oppgaver

•Ta i mot og ønske gjestende lag velkommen, og anvise til kamparena og evt. garderobe.

  • Ta i mot dommer, ønske han/henne lykke til – og om nødvendig, ta en liten oppmuntrende prat med dommeren i pausen og etter kampen.  (dette gjelder fortrinnsvis ift. unge og usikre dommere, som dømmer barnekamper). Kretsdommere skal ha vann. Vannflasker (Imsdal el) finner du i kiosken.Dommer Anja Kaarby og kampvert Beate Syvertsen Hvitstein.
  • Bidra til at det gjennomføres Fair play samling før kampen. (dommer og lagenes trenere/lagledere og spillere samles på midten før kampen, og minner hverandre på Fair play og sentrale regler som press soner, utspillsregel og ekstra spiller.)
  • Bidra til gjennomføring av Fair Play hilsen, før og etter kamp. (Før kampen kan Fair play-hilsen gjennomføres i forlengelse av «Fair play-samlingen»).
  • Ha en positiv oppmerksomhet på begge lags foreldregrupper og lagledelsen.
  • Påse at «foreldrefri sone» fungerer – lagene på den ene siden – foreldrene på den andre. Der dette ikke lar seg gjøre, etablere «foreldrefri sone» 5 meter ut fra hver «lagleder/trener-benk». Sonen markeres med kjegler.
  • Takke gjestende lag og dommer for kampen, ønske vel hjem og velkommen tilbake.

 

Share

About Author

Leder Fotball

(0) Readers Comments

Comments are closed.

Twitter
andebuil on Twitter
34 people follow andebuil
Twitter Pic AlisonAx Twitter Pic TeieIF_ Twitter Pic hild_ra Twitter Pic AMiezans Twitter Pic solsen77 Twitter Pic NFFVestf Twitter Pic AnitaSol Twitter Pic lissimoo